• Početna>
  • Vesti>

Đurić o martovskom pogromu: Nećemo dozvoliti da se ponovi

Povodom 16 godina od martovskog pogroma nad Srbima i srpskim svetinjama na Kosovu i Metohiji, direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da su Srbija i srpski narod rešeni da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi.

Marko Đurić je na svom Instagram profilu napisao da se danas navršava 16 godina od martovskog pogroma, prvog pogroma u Evropi u 21. veku i da danas oplakujemo sve naše sugrađane ubijene u trodnevnom zločinačkom piru albanskih terorista i ekstremista na KiM 2004. godine.

Istakao je da su naše misli i sva naša snaga i odlučnost uz srpski narod u južnoj pokrajini.

“Oni koji su mislili da na ovaj način mogu izbrisati srpski narod i tragove njegovog postojanja tada su zauvek poraženi, jer Srbija i srpski narod rešeni su da ne dozvole da se nešto slično ikada ponovi! Slava našim stradalnicima”, napisao je Đurić, uz kratak video o martovskom pogromu.

U videu se podseća da je martovski pogrom odneo nekoliko desetina života, da je ranjeno više stotina osoba, proterano više od 4.000 Srba i drugih nealbanaca, zapaljeno više od 800 njihovih domova i razurušeno ili teško oštećeno 35 pravoslavnih hramova i spomenika kulture.

Izvor: RTS / Tanjug

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Comments

Pročitaj još