• Početna>
  • Vesti>

Spirić sa radnicima JKP “Standard”; mitrovačke ulice oprane i dezinfikovane

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je večeras obišao grad, razgovarao sa radnicima JKP”Standard” koj rade na dezinfekciji ulica, apelovao na sve građane da situaciju shvate ozbiljno i ukazao na to da, ako se svi budu pridržavali uputstva i preporuka koje su donete u opštem interesu, moguće je izboriti se sa zarazom.

“Najbitnije je da ne stvaramo i ne širimo paniku i slušamo savete lekara. Molim sve starije građane , da ostanu u svojim kućama. Oni su najugroženija kategorija. Njihovo zdravstveno stanje, oslabljeni imunitet , lako mogu dovesti do toga da virus napadne.Zato ne dozvolite da vas lepo vreme izmami na ulice. Sada je bitno da sačuvamo vaše zdravlje a nakon toga sve je lakše i drugačije” poručio je Spirić.

Spirić je podsetio da je Opština uvela i posebne telefonske linije kako bi uvek bili dostupni građanima, a formirani su i timovi za pomoć. Timove čine volonteri, geronto-domaćice koje će izlaziti u susret pre svega starijim građanima, koji u blizini nemaju mlađu osobu koja bi im se našla u uslovima kada se starijima ne savetuje izlazak iz kuće.

” Bilo koji vid pomoći da Vam je potreban, javite se na broj telefona 028-421-141 od 08:00-22:00 sata svakog dana i pomoći ćemo Vam, bilo u hrani, bilo u lekovima, bilo u nekim drugim Vašim potrebama. Samo Vas molim ne prkosite ovom “nevidljivom neprijatelju” i budite strpljivi i obazrivi. Poslušajte naše savete.Vodite računa o svojoj higijeni redovnim pranjem ruku toplom vodom i sapunom i korišćenjem zaštitnih maski i rukavica.Takođe apelujem na sve mlade ljude, koji žele da se uključe u rad sa svojim sugrađanima, sa opštinom , da pomognemo jedni drugima , mogu se javiti svakog dana od 08:00-22:00 sata a broj telefona 028-421-140″ rekao je Spirić.

U saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, danas je izvršena dezinfekcija opštine, što će biti urađeno i sa svim javnim preduzećima, dok će, kako je Spirić najavio, JKP ” Standard” dezinfikovati i oprati ulice u toku večeri.. Sa ovom praksom, nastaviće se i narednih dana.

“Sva javna preduzeća, svi maloprodajni objekti, sve ustanove, čitav grad je uključen u ovu borbu i svako od nas treba da da svoj lični doprinos. Nečija pomoć ma koliko mala bila nekome će značiti mnogo.Pokažimo humanost, snagu, solidarnost i jedinstvo i ostanimo dosledni svemu za šta smo se svih ovih godina zajedno borili” dodao je predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica.
Spirić je zapazio da su građani ozbiljni i savesni po pitanju neizlaženja na ulice, osim u slučaju preke potrebe.

“Nadamo se da tako i ostati” dodao je Spirić.

Zavod za javno zdravlje u saradnji sa JKP”Standard” i Vatrogasnom jedinicom
Kosovska MItrovica vrše dezinfekciju grada, opštine i Javnih preduzeća.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica, saopštenje

Foto: Privremeni organ Opštine Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još