• Početna>
  • Vesti>

Dva nova slučaja, u Srbiji ukupno 57 zaraženih koronavirusom

U Srbiji su registrovana dva nova slučaja zaraženih koronavirusom do 18 časova. Ukupan broj zaraženih je 57.

Od 57 registrovanih slučajeva hospitalizovano je 29 osoba. Dve osobe su na respiratorima ostali su u stabilnom stanju, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković na konfeenciji za novinare u Vladi Srbije.

U Srbiji registrovano ukupno dva nova slučaja zaraženih koronavirusom. Ukupan broj zaraženih je 57, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak do 18 časova 16. marta 2020. godine testirano je ukupno 316 osoba koje su ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova, 16. marta 2020. godine testirani su uzorci 15 osoba od kojih su dva pozitiva i 13 negativnih na novi koronavirus.

Zbog koronavirusa u Srbiji je juče proglašeno vanredno stanje.

Zatvorene su škole a nastava će se od sutra odvijati putem programa RTS 3 i RTS Planete. 

Predsednica Vlade Ana Brnabić je posle sednice zdravstvenog kriznog štaba najavila da će svi šalteri javne uprave, i na republičkom i na lokalnom nivou, biti zatvoreni.

Poručila je da će za građane starije od 65 godina biti uvedena zabrana izlaska sa zaprećenom novčanom kaznom od 150.000 dinara ukoliko ne budu prestali da izlaze na ulice, kao što je danas slučaj. Rekla je i da se zabranjuje izvoz lekova na trideset dana.

Vojnici će biti angažovani na kontroli i obezbeđenju javnih objekata i bolnica, kao i na graničnim prelazima.

Vojska će se nalaziti i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Prema jutrošnjem izveštaju, u Srbiji je bilo ukupno 55 zaraženih osoba. 

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još