U Srbiji 41 osoba zaražena koronavirusom, šest novih slučajeva

U Republici Srbiji je jutros do osam časova ukupno 41 osoba zaražena koronavirusom, saopštilo je Ministarstvo zdravlja. Prvi slučaj zabeležen u Šumadiji. Pacijent koji se lečio u Kličničkom centru Vojvodine više nema koronavirus.

08.05 – Šest osoba smešteno je u Kliničkom centru u Nišu, a njihova klinička slika je “lakša i srednje lakša”, kažu u ovom kliničkom centru. 

08.00 – Još šest osoba zaraženo je koronavirusom, objavljeno je na sajtu covid19.rs. 

U nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta “Torlak” do osam časova 14. marta, testirano je ukupno 256 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Od poslednjeg izveštaja do osam časova, 14. 3. 2020. godine, testirani su uzorci17 osoba, od kojih je 6 pozitivnih i 11negativnih na novi koronavirus.

Četvoro se nalazi u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok je dvoje zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Dopisnica RTS-a jutros je javila da je zabeležen prvi slučaju zaraze u Šumadiji – u Kragujevcu, na infektivnoj klinici Kliničkog centra, zbrinut je pacijent kod koga je potvrđen koronavirus. 

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine, sinoć je za RTV rekla da je jedan pacijent koji je imao Kovid-19 otpušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus. 

Vlada Srbije donela je brojne mere kako bi se suočila sa koronavirusom. Između ostalog, zabranjena su javna okupljanja u zatvorenim prostorima sa više od 100 ljudi,zabranjen je ulazak u zemlju stranim državljanima iz žarišta koronavirusa, ali i iz Rumunije.

Ako imate simptome koronavirusa i bili ste u zaraženom području, pozovite neki od brojevakoji su objavljeni na sajtu Ministarstva zdravlja i dostupni su od 8.00 do 22.00. 

Izvor RTS

Comments