• Početna>
  • Vesti>

Studentski parlament formira volonterske timove i na raspolaganju lokalnim i državnim službama u borbi suzbijanja korona virusa

Povodom pandemije COVID 19 koju je proglasila Svetska zdravstvena organizacija i aktuelne situacije prouzrokovane tom globalnom opasnošću, Studentski parlament Univerziteta Priština sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici saopštava da će biti na raspolaganju svim lokalnim i državnim službama zaduženim za suzbijanje ovog “opakog virusa i otklanjanju njegovih posledica”.

“Studenti našeg Univerziteta su, kao i svih prethodnih godina, kao i tokom svih velikih iskušenja, svim svojim bićem uz svoju zemlju i svoj narod. Unapred se obavezujemo da ćemo formirati volonterske timove, koji će najugroženijim građanima (pre svega, starima, bolesnima i eventualno zaraženima) dostavljati hranu, vodu, lekove, sanitarni materijal i sve ostalo što je potrebno za suzbijanje i pobeđivanje opasnosti koja se nadvila nad nama i celom planetom.

Apelovali su na sve da se pridržavaju saveta i uputstava koje je izdalo Ministarstvo zdravlja Vlade Republike Srbije. “U veri da ćemo i iz ove bitke izaći kao pobednici, pozivamo sve zainteresovane građane da nam se pridruže, kako bismo zajedno dali svoj doprinos u odbrani najvažnijeg: zdravlja i života svih ljudi oko nas” navodi se u saopštenju Studentskog parlamenta.

Izvor: Radio KM

Comments

Pročitaj još