• Početna>
  • Vesti>

Obilaskom socijalno ugroženih porodica Jović završio posetu opštini Gora

Za opštinu Gora najjužniju i najsiromašniju od svih Kosmetskih opština Programom za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije opredeljena su podsticajna sredstva u vidu poljoprivredne mehanizacije, ukupno 24 motokultivatora dodeljena su porodicama koje su ispunjavale uslove iz programa i kojima je ova pomoć od velikog značaja.

Korisnicima programa je u Vraništu dodelio zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović, a u selu Ljubovište simbolično je obeležen početak izgradnje kuće socijalno ugroženoj šestočlanoj porodici Pajaziti.

Porodica Pajaziti zahvalila se na ovoj pomoći, uslovi u kojima danas žive su katastrofalni srećni su i zadovoljni jer će već na leto imati svoj novi dom. Izgradnju kuće porodici Pajaziti finansira Kancelarija za Kosovo i Metohiju koja će i u narednom periodu nastaviti sa pružanjem pomoći opštini Gora.

“Počeli smo ovaj dan raspodelom poljoprivredne mehanizacije za ljude koji se ovde poljoprivredom bave, vredne ljude koji od toga žive, mislim da smo im na neki način, bar malo pomogli u tome i nastavićemo da pomažemo. U Ljubovištu smo uspeli da pomognemo porodici Pajaziti, i mislim da je to velika sreća ne samo za tu porodicu nego i za sve nas, za Republiku Srbiju koja je u tome učestvovala i doprinela. Neće ovo biti poslednja kuća koju gradimo želimo da brinemo o svakoj porodici koja poštuje Republiku Srbiju, naročito ovde u ovim malo izolovanim krajevima gde ljudi ovde žive skromno ali časno i pošteno i takvim ljudima uvek želimo da pomognemo i nastavićemo to da radimo”, rekao je za RTV Gračanica zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović.
Tokom posete opštini Gora, zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović obišao je nekoliko socijalno ugroženih porodica u Vraništu, Ljubovištu i Brodu, selima ove opštine.

Izvor RTV Gračanica

Comments

Pročitaj još