• Početna>
  • Vesti>

Još jedan slučaj virusa korona na Kosovu, ukupno tri osobe zaražene

Još jedna osoba na Kosovu zaražena je virusom korona. Ovo je ukupno treći slučaj zaraze, nakon jučerašnjih potvrda o prva dva slučaja. 

Kosovski ministar zdravlja Arben Vitia rekao je na konferenciji za novinare, da je osoba za koju je danas potvrđeno da je zaražena virusom korona, rođak pacijenta iz Stuble u opštini Vitina, piše Koha.

Podsećamo, na Kosovu su juče popodne zabeležena prva dva slučaja virusa korona. Zaraženi su dvadesetogodišnji državljanin Italije i sedamdesetsedmogodišnji čovek iz opštine Vitina.

U opštinama Klina i Vitina je zabranjen ulazak i izlazak, dok se selo Stubla u opštini Vitina nalazi u karantinu, s obzirom na to da je stariji pacijent oboleo u ovom mestu.

Kosovska policija je jutros u 6 sati započela sa primenom mera koje je kosovska vlada donela o zatvaranju svih kopnenih prelaza, što se ne odnosi na građane Kosova.

Ova odluka se ne odnosi na građane sa Kosova, koji poseduju kosovska identifikaciona dokumenta. Putnici koji ulaze na Kosovo se pregledaju, odnosno meri im se temperatura, a dužni su i da dve nedelje provedu u samoizolaciji, što je takođe jedna od mera u skladu sa odlukom kosovske vlade.

Od ponoći su obustavljeni i letovi, osim vojnih i medicinskih. Takođe se mera ne odnosi na čarter letove koji su rađeni da prebace one koji su se zatekli na Kosovu u vreme donošenja mere, a potrebno je da se vrate svojim kućama i krajnjim destinacijama.

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još