• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Škole u srpskim sredinama na KiM od ponedeljka neće raditi

Vlada Republike Srbije donela je danas odluku, imajući u vidu specifičnu situaciju na Kosovu i Metohiji, da počevši od 16. marta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, odnosno u mreži obrazovnih ustanova Republike Srbije na KiM, bude obustavljena nastava, izjavio je Marko Đurić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

“Imajući u vidu da zdravstveni sistem izvan srpskih sredina nije razvijen i pouzdan, imajući u vidu da ne možemo da se oslonimo na pouzdanost informacija privremenih institucija u Prištini, kao i  otežano snabdevanje izazvano taksama od sto odsto na srpsku robu, imajući u vidu bezbednosne razloge, odnosno elemente policijskog pritiska, da počevši od 16. marta u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, odnosno u mreži obrazovnih ustanova Republike Srbije na KiM bude obustavljena nastava” rekao je Đurić.

On je naglasio  da će zdravstvene ustanove Republike Srbije na Kosovu i Metohiji biti otvorene za sve pacijente, bez obzira za nacionalnost, ako se za nečim takvim pojavi potreba i poručio je  da je ovo vreme da pokažemo solidarnost, slogu i da pružimo jedni drugima podršku, ohrabrenje i pomoć, kao što kaže poslovica: “Nema zime koja neće proći, nema proleća koje neće doći”.

“Uveren sam u to da ćemo iz ovoga izaći snažno i odgovorno, na najbolji mogući način čuvajući jedni druge”, istakao je Đurić.

Sutra u toku dana u školskim ustanovama na Kosovu i Metohiji biće održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite koje treba da preduzmemo da bismo zaštitili naše najmlađe i da bismo zaštitili sebe od izloženosti obolevanja. 

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još