Kurti ponovo odbio sastanak sa Tačijem

Predsednik Kosova Hašim Tači održao je vanrednu konferenciju za novinare nakon što je premijer Kosova Aljbin Kurti ponovo odbio da se sastane sa njim u cilju usklađivanja državne politike, napominjući da je neophodno održavati dobre odnose sa SAD. 

Tači je Kurtiju ponudio tri termina u kojima bi mogli da održe sastanak, u 10, 11 i 12 časova, međutim Kurti je odbio da se odazove njegovom pozivu. 

Predsednik Kosova je istakao važnost strateškog partnerstva sa SAD i pozvao premijera Kurtija da donosi odluke koje su u interesu Kosova.

„Mislim da bi približavanje koraka bilo u interesu Kosova”, ocenio je Tači. 

Tači je početkom nedelje odžao odvojene sastanke sa liderima političkih partija, osim sa liderom Samoopredeljenja i premijerom Kosova Aljbinom  Kurtijem, koji se nije odazvao Tačijevom pozivu. 

On je kasnije rekao da je spreman za saradnju, ali da će se sa kosovskim predsednikom sastati isključivo u svojstvu premijera, nakon što održi sastanke sa političkim strankama. 

U međuvremenu, opozicija Kosova je zatražila vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati o odnosima SAD i Vlade Kosova, a lider DPK Kadri Veselji je rekao da je vlada neodgovorna jer ugrožava savez sa tom zemljom.

Izvor Kosovo online

Comments

Pročitaj još