Brnabić: Jasna politika SAD, volela bih da i EU bude jasnija

Premijerka Ana Brnabić navodi da je odluka Vašingtona da obustavi 200 miliona evra vredne investicije na Kosovu jasna politika SAD, zbog čega je zahvalna administraciji Donalda Trampa. Poručila je da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je njena politika prema taksama Prištine.

Ana Brnabić je zahvalila SAD i Trampovoj administraciji, jer, kako kaže, zaista dosledno sprovode ono što kažu.

“To je potpuno transaparennta i predvidiva politika i zahvaljujem im na tome”, rekla je Brnabićeva odgovarajući na pitanja novinara nakonpolaganja kamena temeljca za izgradnju stanovaza pripadnike snaga bezbednosti u Beogradu.

Istakla je da je važno da se pošalje takav jasan signal, ne samo za Srbiju, već i za sve građane na teritoriji Kosova i Metohije.

Premijerka je rekla da bi volela da i EU konačno jasnije kaže koja je politika prema taksama Prištine, koje se tolerišu već više od godinu dana, a koje predstavljaju jasno kršenje i Cefte i SSP-a.

“Čini mi se da će ovakva jasna politika prevenirati sve ostale poteze koji mogu dodatno da podrivaju regionalnu stabilnost i saradnju. Velika zahvalnost (SAD) i konačno jedna jasna politika”, rekla je Brnabićeva.

Izvor RTS

Comments