Vučić: Za punu ravnopravnost muškaraca i žena

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je danas mladim članicama stranke da je prvi zadatak da se radi na povećanju životnog standarda svih građana, ali i da se uspostavi potpuna ravnopravnost žena i muškaraca, što, primetio je, još nije postignuto.

Vučić u razgovoru sa polaznicama Akademije mladih lidera SNS, koje su kandidatkinje za narodne poslanice, primetio da su napravljeni veliki pomaci u broju žena u skupštini, vladi, na najvažnijim mestima u zemlji, ali da to još nije dovoljno, jer je i dalje više muškaraca koji imaju i viša primanja.

“Radeći sa svima, neretko sam mogao da vidim da su žene brže, marljivije, posvećenije i, na kraju uspešnije”, konstatovao je predsednik.

On je rekao da svi moramo da još mnogo da uradimo, posebno u zaštiti žena od nasilja muškaraca, članova porodice i svih drugih.

“Naša je obaveza da se žene osećaju sigurno i da im garantujemo normalnu državu i pristojnu budućnost”, poručio je Vučić.

On je sa mladim damama, sa kojima je razgovarao u susret 8. martu, razgovarao u društvu premijerke Ane Brnabić, ali i selektorke ženske košarkaške reprezentacije Maarine Maljković.

Za Marinu je rekao da je “genijalni trener”, koja danas trenira naše devojke, a sutra može i muškarce u Evroligi i NBA, na svakom mestu, jer su, kaže, njena pamet i posvećenost na evropskom nivou.

“Proslavila je našu košarku i srpsko ime u Kini, na tome sam posebno zahvalan”, rekao je Vučić podsetivši da Marina Maljković trenira i ženski tim u Baošanu, u Šangaju.

Imaćamo najbolja vina od Beča do Istanbula

Predsednik SNS Aleksandar Vučić posetio je danas vinariju Deurić u Maloj Remeti na Fruškoj gori, koja ima najsavremeniju opremu, i tom prilikom poručio da srpski vinari treba da prestignu slovenačke po penušavim vinima.

“Bićemo po tim vinima najbolji od Beča do Istanbula”, istakao je Vučić.

Vučić je probao penušavo belo vino iz 2015. koje je napravljeno od crnog grožđa, ali šampanj metodom.

Vinarija koristi francuski hrast za barike u kojima drže vino minimum šest meseci, a uvezli su i mađarski hrast za tu namenu.

Prostorije u kojima je uskladišteno vino su sterilisane.

Vučić je istakao da ta vinarija ima savremeniju opremu od slovenačkih vinarija i čestitao im na tome.

Zatim je “testirao” direktno iz bureta crno vino merlot iz čileanskog i francuskog barika i primetio da mu se više dopada francuski.

Vučić je rekao da je ta vinarija na ponos celoj Srbiji, s obzirom da je obišao mnoge vinarije širom sveta, ali malo gde je video to što ima vinarija u Maloj Remeti, koja je poznata po penušavim vinima.

On je, inače, vinariju obišao sa Anom Brnabić, koja je odnedavno članica SNS.

Nakon toga se sastao sa 19 kandidatkinja za poslanice srpskog parlamenta sa liste ””Aleksandar Vučić – Za našu decu”” na predstojećim parlamentarnim izborima 26.aprila, sa kojima je razgovarao u susret Međunarodnom danu žena, a prisustvovala je i košarkaški terener Marina Maljković.

O nastanku vinarije Deurić i njenim kapacitetima predsednika SNS upoznao je vlasnik Mitar Deurić.

Vinarija Deurić, koja je 2017. proglašena za srpsku vinariju godine, nalazi se na južnim obroncima Fruške gore, nedaleko od banje Vrdnik, na 250 metara nadmorske visine.

Vinarija ima 20 hektara vinograda i počela je sa radom 2014. godine, a izvozi u Veliku Britaniju i sandinavske zemlje.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments

Pročitaj još