• Početna>
  • Vesti>

Javna promocija prava dece sa smetnjama u razvoju sutra u K. Mitrovici

Na inicijativu grupe učenica Srednje Medicinske škole u Kosovskoj Mitrovici, okupljenih u tim “Štrumfovi”, a uz podršku Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju “Podrži me”, sutra će u ovom gradu, biti organizovana akcija pod sloganom ” Dozvoli mi – pokazaću ti”.

Cilj akcije je javna promocija prava dece sa smetnjama u razvoju. Devojke će građanima deliti tematski prigodan materijal, a biće organizovana i ulična prodaja ručno izrađenih predmeta, nastalih na radionicama u kojima je učestvovalo oko 150 dece iz svih opšttina na severu Kosova.

Sav prihod, biće uplaćen na račun Udruženja roditelja “Podrži me”.

Događaj će biti održan u nedelju, 8. marta, kod spomenika Knezu Lazaru u centru Kosovske Mitrovice, u 13h.

Inače, tim Štrumfovi nastao je tokom trodnevne obuke/radionice pod nazivom PODIUM, koju je podržala Kancelarija UNICEF-a, u implementaciji lokalne NVO Asocijacija za mir Kosovo.

Devojke su svoj tim nazvale tako, pošto su Štrumfovi bili maskote za promociju održivih razvojnih ciljeva, a inkluzija dece sa smetnjama u razvoju, jedan je od njih. Jedna od aktivnosti koje će “Štrumfovi” sprovesti, biće i prezentacije o socijalnoj inkluziji, koje će devojke održati u lokalnim školama.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još