• Početna>
  • Vesti>

FK Trepča spreman za prolećni deo prvenstva i derbi protiv Mokre Gore

Momci su jako lepo odgovorili na sve izazove u toku priprema i sa nestrpljenjem očekujemo sutrašnji derbi protiv Mokre Gore i otvaranje prolećnog dela prvenstva Srpske lige “Zapad”, kazao je na današnjoj konferenciji za medije Tomas Vasov, šef stručnog štaba FK Trepča iz Kosovske Mitrovice.

Pripreme za drugi deo sezone počele su 20. januara, a novi strateg priključio se ekipi 22. januara. Vasov kaže da je ponudu mitrovičkog kluba prihvatio bez ikakvog dvoumljenja.

„Imao sam neke planove koji su bili vezani za inostranstvo, za Kinu, kada sam dobio ponudu od gospodina Jakšića… Međutim, nisam uopšte imao dilemu šta mi je činiti. Mogu da kažem da sam prezadovoljan, ljudi ovde u Kosovskoj Mitrovici su nam omogućili da imamo sve uslove za rad,“ – kazao je Vasov.

Zahvalio se upravi nove sportske hale u Mitrovici i Tehničkoj školi “Mihailo Petrović Alas”, jer klub koristi njihove resurse, odnosno sportsko-rekreativni prostor.

Iskusni strateg kaže da je došlo do promena kada su funkcionisanje ekipe i način igranja u pitanju.

„Probali smo da promenimo koncept, da promenimo fudbalsku filozofiju i način na koji Trepča treba da igra. Liga je jako ujednačena. Mislim da snaga našeg tima treba da bude u kolektivu, u timskoj igri… Ono što mene posebno raduje, jeste to što je prosek godina igrača u klubu 23, 24 godine i poklapa se priča sa ambicijama koje imamo kada je budućnost u pitanju. Pojačanja su se odlično uklopila,“ – dodao je Vasov.

Perica Ilić, kapiten mitrovičke ekipe, kaže da u klubu vladaju pozitivna atmosfera i optimizam uoči nastavka sezone. 

„Atmosfera u klubu je stvarno na jednom visokom nivou, kako među igračima, tako i na relaciji uprava-trener-igrači. Imali smo dosta vremena da se pripremimo kako na fizičkom i psihološkom, tako i na taktičko-tehničkom planu. Trenirali smo dva puta dnevno, imali smo šest pripremnih utakmica i ostvarili smo skor od četiri pobede, jednog remija i jednog poraza. 25 igrača je trener imao na raspolaganju, kombinovao je, tako da očekujemo sutrašnju utakmicu pod sportskim nabojem,“ – kazao je Ilić.

Ilić kaže da će igrači ostaviti ‘srce na terenu’ jer je lokalni derbi utakmica posebnog karaktera.

„Bez obzira što su oni poslednji, a mi na sredini tabele – lokalni derbi je lokalni derbi. Ekipe su ovoj ligi izjednačene. Ko bude bolji neka pobedi!“ – dodao je Ilić.

Lokalni derbi između Trepče i Mokre Gore, na programu je sutra, od 14h, na stadionu u Žitkovcu.

Bojan Jakšić, direktor FK Trepča, kaže da uprava koja je na čelu kluba godinu i po dana ima samo jedan cilj, a to je “da vrati klub na staze stare slave i uspeha”.

„Mi smo napravili taj plan koji je možda bio preambiciozan i hteli smo već u ovoj sezoni da pokušamo da uđemo u Prvu ligu. Išli smo u tom pravcu. Međutim mišljenja smo da je utakmica protiv Crvene zvezde koja je u okviru Kupa trebalo da se odigra na stadionu u Žitkovcu maksimalno iscrpela ekipu. Ti neki događaji koji su se izdešavali poremetili su ekipu, treninge, sve… Trepča je u 9. kolu imala 18 bodova i bila 6. na tabeli. Naš osnovni cilj je opstanak u ligi ove sezone, bez obzira na to što imamo zavidan broj osvojenih bodova. Situacija je takva u ovoj ligi da se nikad ne zna. Preostalo je 17 utakmica u drugom delu prvenstva, a 51 bod je u igri. Postoji mogućnost da i drugoplasirana ekipa uđe u viši rang, a ona nam u ovom trenutku ‘beži’ 10 bodova što nije puno i mislimo da je to moguće dostići,“ – kazao je Jakšić.

Jakšić dodaje, da je rešavanje pitanja gradskog stadiona u ovom gradu bitna stvar, jer mlađe kategorije u okviru kluba treniraju u neadekvatnim uslovima.

„Mi svi željno iščekujemo da zaigramo utakmice kao domaćini na gradskom stadionu u Mitrovici. Čekali smo i sportsku halu 20 godina, pa smo je dobili. Krenulo se sa radovima na izgradnji stadiona. Bili smo na lice mesta da vidimo dokle se stiglo, trenutno se radi na čiščenju terena… Ja se nadam da će 2022. godine FK Trepča igrati svoje mečeve kao domaćin na stadionu u Mitrovici,“ – dodao je Jakšić.

Pored novog trenera, Trepču su “pojačali” i pomoćni trener Tomislav Anđelković, kondicioni trener Šero Krivošić i trener golmana Srđan Nikolić.

Danas je promovisana i nova garnitura dresova, koju će fudbaleri nositi već na sutrašnjem meču protiv Mokre Gore.

FK Trepča postoji 88 godina, osnovana je 1932. godine. Učesnik je finala Kupa i nekadašnje Prve lige Jugoslavije.

U prošloj sezoni, posle tačno 17 godina, klub se plasirao u viši rang takmičenja, a trenutno, nakon jesenjeg dela prvenstva zauzima 10. mesto od ukupno 18 ekipa.

Generalni sponzori mitrovičkog tima su Banka Poštanska štedionica i MTS d.o.o.

Izvor: Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još