• Početna>
  • Vesti>

Sednica Skupštine Kosova bez konkretnih predloga o taksama

Vanredna sednica Skupštine Kosova na kojoj se raspravljalo o ukidanju takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine je završena, a poslanici nisu doneli nikakvu rezoluciju sa te sednice, prenosi Koha.

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj istakao je da bi bilo dobro da što pre dođe do uzajamnog priznanja i dodao da bi Vlada Kosova trebalo da iznese jedinstven stav po tom pitanju.

“Taksa bi trebalo da bude uslov da SAD i EU garantuju međusobno priznavanje. To je naš cilj i naš zahtev i da vi kao vladajuća koalicija što je pre moguće dogovorite jedinstven stav i kažete ambasadoru u Berlinu naš zahtev i da se krene dalje. Nemamo nameru da blokiramo nijednu susednu državu, naš cilj je bio da što pre imamo uzajamno priznanje”, poručio je Haradinaj.

Istakao je i da bi trebalo da se predloži rezolucija i da se o tome glasa, ali, da se to, kako je naveo, neće dogoditi jer “nema raspoloženja za tako nešto”.

Prema njegovim rečima, Vlada Kosova ni ne razmišlja ozbiljno o uspostavljanju reciprociteta sa Srbijom.

“Otvaranje tržišta Srbiji, bez ikakvog uslovljavanja i protvrde je pogrešno. Taksa će pojesti glavu i ovoj vladi, kao što se desilo prethodnoj vladi”, zaključio  je Haradinaj.

Govorom Dauta Haradinaja, vanredna sednica kosovske skupštine je završena, navodi Koha.

Izvor: Kosovo Onlajn

Comments

Pročitaj još