• Početna>
  • Vesti>

Boravak dece sa KiM u srpskim porodicama u Republici Srpskoj

Više od 1.100 mališana sa Kosova i Metohije boraviće u Republici Srpskoj od 19. do 27. juna, a o njihovoj poseti vršnjacima u RS razgovarali su danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i predsednik Odbora RS za pomoć Srbima na KiM Milorad Arlov.

Akcija “Spojimo decu KiM i RS” se sprovodi devetu godinu za redom, a organizuje je Odbor RS za pomoć pomoć Srbima na KiM uz podršku Kancelarije za KiM.

Arlov je, pred početak sastanka sa Đurićem, rekao da će deca sa KiM biti u 22. opštine, smeštena u 1.000 porodica.

Đurić i Arlov razgovarali su i o izgradnji Dnevnog centra za decu i mlade sa poteškoćama u razvoju “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici , koja je pokrenuta zahvaljujući akcijama Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Đurić je naveo da je Arlov zajedno sa rukovodstvom RS učinio “neverovatne stvari” u prethodnih nekoliko godina za srpski narod na KiM.

“Lično je boravio stotinu puta na KiM. Zajedno sa načelnicima opština organizovao je u prethodnom periodu boravak za više hiljada dece sa KiM u RS. Deca sa posebnim potrebama bila su u hotelu, a ostali u srpskim porodicama”, rekao je Đurić.

On se zahvalio “bratskoj RS” i njenom rukovodstvu i narodu i svima koji neumorno rade da se bratstvo i podrška srpskog naroda sa “one stane Drine” osete u srpskim enklavama, ugroženim sredinama na KiM gotovo svakog dana.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još