• Početna>
  • Vesti>

Članovi uprave i fudbaleri Partizana posetili Kosovsku Mitrovicu

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je u svom kabinetu ugostio igrače i članove uprave fudbalskog kluba “Partizan” koju su činili potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić, zamenik generalnog direktora Milorad Nikolić, članovi Uprave Partizana Zoran Rajić i Dragan Trailović kao i fudbalere Bojana Ostojića i Uroša Vitasa.

Predsednik Spirić je članove FK Partizan upoznao sa budućim sportskim planovima i projektima Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica a na sastanku je razgovarano i o budućoj izgradnji fudbalskog stadiona u Kosovskoj Mitrovici.

Spirić navodi da je poseta Uprave i Fudbalskog kluba Partizan, jasan pokazatelj da je veza između Beograda i srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije čvrsta i neraskidiva.

“Naravno, nastavićemo da u narednom periodu budemo odlučni u osnaživanju omladine na ovim prostorima kao i simpatizere i ljubitelje fudbala i ovog kluba. Svaka poseta bilo kojeg kluba ili pojedinca, značajna je za ovdašnji narod jer ima višestruko značenje, jer pored toga što je ovoj našoj deci za svetlu budućnost potrebna ta motivacija i čvrstina za opstanak, jeste i upoznavanje sa borbenim i takmičarskim duhom. Verujem da sa tim upoznavanjem i fudbalski klub “Partizan” i njegova uprava, ima dodatnu motivaciju da upozna kako i na koji način se bori i kako se pobeđuje i pre svega voli država Srbija. Ova poseta nam donosi i bolje prilike gde ćemo zajedničkim snagama sa Fudbalskim Savezom Kosova i Metohije nastaviti da nemamo neprijatnih situacija i otkazivanja utakmica, već da imamo praznike u Kosovskoj Mitrovici, okupljanja Partizana i Crvene Zvezde i svih dobronamernika koji žele da podele i dele sudbinu sa narodom na prostoru Kosmeta. Nesebičnu zahvalnost dugujemo svima koji su zaslužni za današnji događaj i nastavićemo pored svih problema i izazova koji nas očekuju u ovoj godini, da budemo složni, jedinstveni i naravno istrajni i pokazatelj svega toga je da odavde nema nazad i da ćemo se boriti još jače i bolje” rekao je Spirić.

Predsednik Spirić je potpredsedniku FK Partizan Vladimiru Vuletiću, u ime opštine, simbolično uručio statuu kneza Lazara.

Potpredsednik FK Partizan Vladimir Vuletić se zahvalio na poklonu u ime kluba i kazao da Partizan gaji ljubav prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji i prema svemu onome onome što je sveto, tradicionalno i neodvojivo.

“Knez Lazar je izgovorio da se Srbija u vreme cara Dušana ogledala u vodama tri mora, a da se posle Dušanove smrti sa tri mora na tri Morave vrati. Od tri mora, osta nam Pomoravlje a danas i Pomoravlje hoće da pomore. FK Partizan blagodari na ovoj počasti koju je zaista Opština Kosovska Mitrovica priredila Partizanu, klubu koji gajeći jedan kosmopolitski duh, gaji i ljubav prema svom narodu, prema iskri srpstva koju danas vi baštinite, gaji ljubav prema svemu onome što je danas sveto, važno, tradicionalno i neodvojivo. Ovaj temelj polažemo u jednu iskru budućnosti koja FK Partizan znači mnogo a verujem, našem narodu na KiM posebno. Mi igramo fudbal i time želimo da pošaljemo poruke mira, ozbiljne ljubavi, emocije ali i u dobroj meri jedne sigurne nedvosmislene i odlučne poruke svima a to je da je “Koliko je Lazar Srbija, toliko je Trepča Srbija, toliko je Partizan Srbija, toliko su Kosovo i Metohija Srbija. Zahvalni smo vama, kojima ovde nije lako, jer znamo da je pred zoru najteže i tad je mrak najgušći ali jutro će ipak promeniti sve. Budimo sigurni u to, da samo verom, samo ozbiljnim jedinstvom, slogom i postojanošću, danas branimo ne samo Kosmet ovde već branimo i Beograd i budimo svesni da branimo i Partizan ovde” rekao je Vuletić.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Ustanove za sport, omladinu i specijalizovane usluge, Sportskog Saveza Kosova i Metohije kao i istaknuti sportisti.

Nakon sastanka, ekipa Partizana je dočekana u Mitrovačkom dvoru uz veliki aplauz mnogobrojne publike gde je formiran i prvi navijački tim.

“Ovo je prvi zvaničan skup svih navijača i simpatizera Partizana na prostoru Kosova i Metohije. Posle derbija, evo ih ovde na novoj utakmici u susret sa vama u kojoj ćemo svi biti pobednici. Vi ste danas ukazali čast Kosovskoj Mitrovici i fudbalskim legendama ovog grada. Vi ste došli u kuću fudbala, u svoj grad, u Kosovsku Mitrovicu sa najvećom fudbalskom tradicijom na Kosovu i Metohiji” rekao je u svom obraćanju direktor Kulturnog centra “Dragica Žarković” Miodrag Radomirović.

Ekipa Partizana je u Mitrovačkom dvoru nastavila druženje sa svojim simpatizerima kojima su uručeni dresovi njihovih najomiljenijih igrača.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još