• Početna>
  • Vesti>

Lekari KBC Kosovska Mitrovica 06. i 07. marta u Republici Srpskoj

Na predlog i u organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske, delegacija lekara iz KBC Kosovska Mitrovica 06. i 07.marta u dvodnevnoj poseti Banja Luci i Republici Srpskoj.

Na naš predlog i molbu Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i ministar Alen Šeranić biće pokrovitelj dvodnevne posete lekara iz Kosovske Mitrovice predvođeni zamenikom generalnog direktora KBC Kosovska Mitrovica Dr.sci.med Zlatanom Elekom.

Uz prijem kod ministra 06.marta delegacija će posetiti Uneverzitetski Klinički Centra Republike Srpske i Zavod Dr.Miroslav Zotović u Banja Luci.
Upoznaće se sa najmodernijom opremom u ove dve medicinske javne ustanove i nastaviti saradnju započetu još pre četiri godine jer postoji spremnost pomoći i te vrste našem narodu na Kosovu i Metohiji naročito deci i mladima sa cerebralnom paralizom..

Uz sve naše projekte i humanitarne akcije: gradnja Dnevnog centra”Podrži me-9.januar” u Kosovskoj Mitrovici, veliki projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”, pomoć SPC i monahinjama u Đakovici, pomoć bolesnoj deci i mladima sa poteškoćama u razvoju, pomoć Udruženju roditelja”Podrži me”, bolesnoj deci, stipendije, pomoć višečlanim porodicama, podela paketića, bratimljenje opština i škola Odbor u svom programu ima i ovu vrstu povezivanje javnih zdravstvenih ustanova Republike Srpske i Kosova i Metohije.

Sve ovo pokazuje veliku volju, pomoć i snagu Odbora i cele Republike Srpske za srpski narod na Kosovu i Metohiji jer smo isti narod.Drina je samo obična reka koja teče kroz srpsku zemlju!

Izvor Radio Kosovska Mitrovica/sopštenje

Comments

Pročitaj još