• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za Kosovo i Metohiju osudila jučerašnji napad na Dejana Đokića

“Najoštrije osuđujemo jučerašnji napad na Dejana Đokića iz sela Grizime u opštini Kosovska Kamenica, kojeg je Albanac pretukao lopatom, zato što mu Đokić nije dozvolio da napaja stoku na izvoru koji se nalazi na njegovom privatnom posedu” saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

“Ovakvi incidenti su posledica činjenice da se privatna imovina Srba u protekle dve decenije sistematski uzurpira ili koristi kao javno dobro, iako je pravo privatne svojine u čitavom civilizovanom svetu neprikosnoveno” dodaje se.

“Oni koji bez dozvole i naknade uzurpiraju srpske kuće i imanja i seku šume moraju konačno biti sprečeni u otimačini i krađi, a međunarodna zajednica Srbima mora garantovantovati nepovredivost svojine kao što se to čini bilo gde u Evropi” navodi se.

“Zahtevamo od nadležnih organa na terenu da kazne počinioca napada i da konačno počnu da se prema pravu Srba na nepovredivost privatnog poseda odnose na zakonit i civilizovan način” zaključuje se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još