• Početna>
  • Vesti>

Mihajlovićeva sa novim ambasadorom Indonezije: Mnogo prostora za saradnju dve države

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, sastala se danas sa novim ambasadorom Indonezije u Srbiji Mohamadom Čandra Viđa Judom i sa njim razgovarala o mogućnostima unapređenja saradnje dve zemlje.

„Želim Vam dobrodošlicu u Srbiju, verujem da ćemo za vreme Vašeg mandata unaprediti saradnju naše dve države, jer prostora za to svakako ima. Srbija se u poslednjih nekoliko godina intenzivno razvija, naša politička i ekonomska pozicija je stabilna, završili smo velike infrastrukturne projekte i započinjemo novi investicioni plan Srbija 2020-2025“, rekla je Mihajlovićeva.

Ambasador Indonezije istakao je da ova zemlja vidi Srbiju kao važnog partnera.

„Upoznati smo sa investicionim planom 2020-2025. i voleli bismo da budemo deo vašeg razvoja. Naše građevinske kompanije zainteresovane su da rade u Srbiji. Oblast infrastrukture nam je veoma značajna, imajući u vidu i naš master plan izgradnje ekonomskih koridora. Važno je da povežemo poslovne ljude i firme. Pored toga, veoma smo zainteresovani i za saradnju u oblasti poljoprivrede“, rekao je Juda.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti vazdušnog saobraćaja i izražena je spremnost obe strane da se pripremi i potpiše sporazum u ovoj oblasti, s obzirom na sve veći broj srpskih turista koji posećuju Indoneziju, ali i zainteresovanost kompanija da se povezuju.

„Samo prošle godine broj turista iz Srbije povećan je za 45 odsto“, rekao je Juda.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još