• Početna>
  • Vesti>

Haradinajeva stranka ne odustaje od protivljenja ukidanju takse

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova u kosovskoj skupštini Gazmend Abraši rekao je da je njegova politička stranka vrlo blizu prikupljanja 40 potpisa poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se raspravljalo o najavi nove vlade da će ukinuti taksu na proizvode iz centralne Srbije i proizvode iz BiH.

Gazmend Abraši je istakao da će Alijansa za budućnost Kosova (ABK) ikoristiti sve demokratske metode u parlamentu.

“Zatražili smo od ostalih stranaka, koliko nam trebaju njihovi glasovi, i veoma smo blizu da ih prikupimo i da o taksi raspravljamo u Skupštini. Tražili smo glasove Demokratske partije i Socijaldemokratske inicijative NISMA”, rekao je Abraši prištinskim medijima.

ABK je među opozicionim strankama u kosovskom parlamentu najglasnija u protivljenju ukidanju takse na srpske proizvode, uvedene u novembru 2018. godine kada je na čelu vlade bio predsednik te stranke Ramuš Haradinaj.

Tokom predizborne kampanje u septembru i početkom oktobra prošle godine, glavna tačka Ramuša Haradinaja odnosila se na uvedenu taksu na srpske proizvode.

Na izborima, najviše glasova birača dobile su međutim stranke koje su bile protiv uvođenja takse – pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova.

Njihova strategija je da ukidanje takse zamene uvođenjem reciprociteta u odnosima sa Beogradom.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još