Dvoje Srba, članova posade kruzera, imaju koronavirus

Dva državljana Srbije, članovi posade na brodu Dajmond Princes, zaraženi su koronavirusom, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

 Dačić je za Tanjug rekao da su danas iz Ministarstva inostranih poslova Japana obavešteni da je dvoje od preostalih jedanaest državljana Srbije, članova posade na brodu “Dajmond Princes”, koji je bio u karantinu u luci Jokohama u Japanu, testirano pozitivno na korona-virus.
To su S.O. (29) i M.T. (30).
MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smešteni, rekao je Dačić.
“Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 časa, a ukazano im je i to da ukoliko budu smešteni u bolnicu potrebno je da traže da kontaktiraju ambasadu”, rekao je Dačić.
On je rekao da je poslednja grupa putnika, koji su testirani pozitivno na virus, smeštena u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gde postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smešteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta.
Na brodu koji je bio u karantinu u Japanu, nalazilo se 3.700 putnika, od kojih 14 državljana Srbije, a među njima 12 članova posade.
U Srbiju su se vratila dva putnika, kao i jedan član posade.

Izvor: Tanjug

Comments

Pročitaj još