• Početna>
  • Vesti>

Otvoreno pismo predsednici Specijalizovanog veća Kosova Ekaterini Trendafilovoj

U otvorenom pismu upućenom  predsednici Specijalizovanog veća Kosova Ekaterini Trendafilovoj članovi Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji pitaju kada će konačno vođe UČK odgovarati za ratne zločine nad Srbima, Romima, Gorancima, Albancima.

“Mi porodice, čiji su članovi kidnapovani još 1998.  kao prve žrtve na KiM, podižemo svoj glas i javno vas pitamo kada će vođe terorističke-zločinačke UČK Haradinaj,Tači, Ljimaj, Veselji odgovarati po komandnoj odgovornosti zbog ratnih zločina, po istom zakonu kao što je Haški tribunal osudio generale JNA i generale vojske i policije države Srbije?

Velika nepravda učinjena je prema nama, porodicama kidnapovanih i ubijenih kosmetskih žrtava, jer dokazani ratni zločinci UČK i tvorci Klečke, Radonjić jezera, Volujka, Lapušnika, Likovca umesto na robiji, oni kao predsednici, premijeri, ministri, generali UČK ISIS Kosova obiđoše ceo svet od Vašingtona do Brisela.

Ubeđeni smo da to specijalizovano tužilaštvo nikada neće uhapsiti vođe UČK iz straha za svoju bezbednost, jer ove zločince čuva tzv. KBS-Vojska UČK Kosova“, navodi se u pismu.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još