• Početna>
  • Vesti>

Nastavlja se uspešna saradnja Kliničko bolničkog centra “Zvezdara” i KBC u Kosovskoj Mitrovici

Tradiicija vrednog i strpljivog rada se nastavlja, saradnja KBC  “Zvezdara” i Kosovska Mitrovica,  nastavlja se iz meseca u mesec, 30-ak godina  prof.dr  Boško Vavić i prim. dr Saša Patrnogić pomažu srpskom narodu na Kosmetu , a samim tim i mladjim kolegama daju dobru osnovu za budući rad.

Angažovanjem vrhunskih stručnjaka iz oblasti endokrinologije, onkologije, ginekologije, urologije i drugih  grana medicine Opšta bolnica u Kosovskoj Mitrovici  svojim pacijentima pruža usluge eminentnih stručnjaka iz države. Ko zna koji put prof. dr Boško Vavić i prim. dr Saša Patrnogić pomažu ljudima u južnoj srpskoj pokrajini.

“Operacije koje su urađene u našoj bolnici u službi za urologiju i konsultativni pregledi niza pacijenata nastaviće se u kontinuitetu posredstvom saradnje koja će biti nastavljena”, rekao je Milan Ivanović, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Prof.dr Boško Vavić objasnio je da je današnja operacija urađena u saradnji sa doktorom Dejanom Denovićem i njegovim timom.

“To su sjajni momci , dobri urolozi. Oni su reducirani da rade najteže, komplikovane urološke operacije”, rekao je Vavić.

Nova praksa je zaživela budući da bolnica angažovanjem eminentnih stručnjaka postaje prepoznatljiva jer razmena iskustava i znanja daje rezultat.

“Naša saradnja traje skoro 30 godina i veoma je uspešna”, rekao je dr Dejan Denović, načelnik Urološkog odeljenja KBC Kosovska Mitrovica.

Ostaje da se pronađe način da se obnovi zastarela oprema i nabave novi, savremeniji aparati.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još