• Početna>
  • Vesti>

Radionica “Speak up” uskoro u K. Mitrovici: Nije teško razgovarati na engelskom

Prijavljivanje kandidata za radionicu „Speak up“ koja će se u narednom periodu održavati u Kulturnom Skloništu Bes(i)Misao je u toku, a kako organizatori naglašavaju, organizovana je sa ciljem da učesnicima pomogne u komunikaciji na engleskom jeziku.

Radionice će biti zanimljivog formata od sat i po vremena, a polaznici će imati prilike da primenom  raznih kreativnih tehnika steknu neke nove komunikacione veštine, kaže za program Radio Kosovske Mitrovice Marija Kamatović, edukant sistemsko-psihodinamskog organizacionog konsaltinga, idejni pokretač ove radionice.

„Ono što često srećemo u praksi je, da nakon decenije učenja engleskog jezika, gledanja različitih filmova i slušanja muzike na pomenutom jeziku, ljudi nisu u stanju da komuniciraju i često osećaju nesigurnost i stid da govore pred drugima” kaže Kamatović i dalje objašnjava da će se radionice bazirati na kreativnim tehnikama i igrama, koje su se pokazale kao odličan način za učenje jezika.

Radionice će početi prve nedelje marta i održavaće se svake druge nedelje utorkom u večernjim satima.

Za prijavljivanje, kaže Kamatović, ne postoje specifični kriterijumi, mada se ocekuje da polaznici poznaju engleski jezik u dovoljnoj meri kako bi mogli da razumeju sadržaj i međusobno komuniciraju.

„Učesnici se mogu prijaviti na mejl kamatovicmarija@gmail.com. Predpostavljam da je neka grupa od 5 do 10 članova najidealnija, ali jednostavno, ako bude dosta zainteresovanih biće prilike da se prave nove grupe. Sadržaj ću svakako prilagođavati znanju i osobinama učesnika, sa kojima je predviđen kratak intervju pre nego što sama radionica počne kako bih mogla da vidim šta je to što je njemu potrebno i kakva su očekivanja.  Želim da ta grupa bude kompaktna i da atmosfera bude prijatna i razigrana” dodaje Kamatović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još