• Početna>
  • Vesti>

Veliu: Službenici sa mentalnim problemima rade u mnogim institucijama

Ministar unutrašnjih poslova, Agim Veliu rekao je da u mnogim javnim institucijama rade službenici koji pate od mentalnih problema. To je rekao tokom posete opštini Gjilane, dan posle tragedije u kojoj je poginulo petoro ljudi, navodi “Koha ditore”.

Veliu je izjavio da službenici u mnogim javnim institucijama pate od mentalnih problema. On je dodao da je vreme za razmišljanje i da institucije to moraju raditi, kao i da mora biti usvojen zakon o prevremenom penzionisanju.

„Postoje takvi problemi u drugim oblastima, ne samo u policiji, već i u obrazovanju i zdravstvu. Međutim, policajci su izloženi većem riziku jer su naoružani. To ne znači da je rizik u zdravstvu manji. Čak sam i u ranijim fazama tražio da se u oblasti obrazovanja, gde sam bio, donese zakon o prevremenom penzionisanju nekih prosvetnih radnika. Takvih ima u svim oblastima, a ne samo u policiji. Pažljivo ćemo raditi na tome da dobijemo zakon o prevremenom penzionisanju policajaca koji imaju različite potrebe “, rekao je Veliu.

Ministar unutrašnjih poslova nije isključio mogućnost promena u lancu komande kosovske policije. Prema njegovim rečima, promene će se dogoditi kada se analizira situacija u ovoj instituciji.

“Ja se bavim izveštajima o radu i procenama i sve će biti u skladu sa postavljenim pravilima i nećemo žuriti bez analize stanja”, rekao je on.

Na preporuku Policijskog inspektorata Kosova, komandni lanac policije u Gnjilanu suspendovan je u utorak, prenosi Koha ditore.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još