• Početna>
  • Vesti>

Popović: Žalosno je što se opet susrećemo sa takvim stvarima

Predsednik Opštine Gračanica Srđan Popović kazao je i izjavi za “RTV Kim” da nije slučajno što se ispisivanje grafita na pomoćnom objektu OŠ “Miladin Mitić” u Preocu desilo dan nakon proslave 12. godišnjice od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.

Predsendik Opštine Srđan Popović osudio je ispisivanje grafita na pomoćnom objektu OŠ “Miladin Mitić” u Preocu. “Žalosno je što se opet susrećemo sa takvim stvarima”, kazao je Popović.

“Imali smo prilike da vidimo da se to radilo i u Ugljaru, Suvom Dolu, Lipljanu, Donjoj Brnjici, nažalost do sada nijedan od počinilaca nije pronađen što je u mnogome doprinelo ovakvoj situaciji. I sigurno da danas ljudi koji rade takve svari misle da to može da prođe nekažnjeno, ne računajući na to koliko nemira takve stvari unesu u sam narod. Meštani Preoca su veoma uznemireni”, kazao je Popović.

Popović je takođe kazao da nije slučajno što se to desilo dan nakon proslave godišnjice od samoproglašenja nezavisnosti Kosova.

“Juče smo mogli da čujemo poruke koje svakako nisu bile poruke mira i suživota, već je bilo dosta poruka i reči koje su veličale prošlost, odnosno borbu OVK”, istakao je Popović.

Popović je u jutarnjim časovima zajedno sa direktorom OŠ “Miladin Mitić” Ljubišom Karadžićem obišao mesto gde su grafiti ispisani.

Izvor: RTV Kim

Comments

Pročitaj još