• Početna>
  • Vesti>

Uskoro početak druge faze gradnje Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

Krajem februara počeće druga faze gradnje Dnevnog centra “Podrži me – 9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji.

U saopštenju se dodaje da su se o tome danas u Kosovskoj Mitrovici dogovorili predsednik Odbora Miorad Arlov i Radoš Petrović, vlasnik preduzeća “RP Invest 1980”, koje gradi ovaj objekat.

“Prva faza je zavšena još jesenas, centar od 714 metara kvadratnih je pod krovom. Vremenski uslovi su ove zime idealni za gradnju i zbog toga ćemo krajem februara početi drugu fazu – postavljanje komplet stolarije, instalaciju vode, struje, grejanja, molerske radove, fasadu i uređenje oko objekta da bi bio spreman 18. avgusta uoči Prebraženja za otvaranje i useljenje”, rekao je Arlov.

On je dodao da tempo završetka radova i objekta zavisi od iznosa humanitarnih sredstava koja budu sakupljena da bi bio ispunjen plan.

“Nadamo se da ćemo uspeti da u avgustu ova deca i mladi ljudi dobiju svoju drugu kuću, a prvu ove vrste na Kosovu i Metohiji – poklon Republike Srpske”, naglasio je Arlov.

Prema njegovim rečima, Petrović je obećao da će objekat biti kvalitetno urađen.

“Rekao je da je spreman da ga završi do planiranog roka, kao i da sačeka ako ne budemo imali dovoljno sredstava”, naveo je Arlov.

Iz Odbora pozivaju humane ljude, lokalne zajednice, institucije, javna i privatna preduzeća u Republici Srpskoj da pomognu izgradnju Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici, u skladu sa svojim mogućnostima.

“Naša humanitarna akcija traje pod nazivom “Humanost je plemenita vrlina” i svi mogu pomoći da izgradimo drugu kuću za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji. Kada je svi zajedno izgradimo, kao da smo manastir sagradili”, rekao je Arlov.

Izvor: RTRS, TV Most

Comments

Pročitaj još