• Početna>
  • Vesti>

Orlić: Nezavisnost tzv.Kosova utemeljena na zločinu i nepravdi

Vladimir Orlić, član predsedništva SNS podsetio na 12 godina od nasilnog, protivpravnog i jednostranog proglašenja izmišljene nezavisnosti tzv. Kosova uz ocenu da je taj antisrpski projekat utemeljen na zločinu i sazidan na nepravdi, te da nas opominje i danas na sve opasnosti koje Srbiji prete ukoliko dozvoli da ponovo bude slaba kao te 2008. godine.

U današnjem je saopštenju koje je informativna služba SNS dostavila medijima Orlić naveo da su nam svetski moćnici pokazali tada da politička nestabilnost u Srbiji ima visoku cenu, te “da vlast kukavica zabrinutih samo za sopstvenu korist i karijeru predstavlja najveću moguću opasnost po državne i nacionalne interese”.

“Bivši režim, rastrzan u besomučnoj međusobnoj borbi za vlast između Tadića i Koštunice, zaokupljen Ðilasovim privatnim biznis interesima, osakaćen Jeremićevim neznanjem i karijerizmom, teško ograničen nesposobnošću, nezainteresovan za narod i potpuno ogrezao u korupciju, reagovao je na cepanje države sramnim pogodbama za svoj interes i – zabijanjem glave u pesak. A cenu je platila cela Srbija”, naveo je Orlić.

Podseća da umesto vlasti ispaštao narod, a najviše oni koji žive na Kosovu i Metohiji.

Iz tih izazova naučili smo, naveo je Orlić, da pravde za nas ima samo onoliko koliko smo u stanju da se sami za nju izborimo, da će nas svi drugi poštovati tek ukoliko pokažemo da poštujemo sami sebe.

“I da sve vedete bivšeg režima cenimo po tome kako su se ponašali tada, da im taj sebičluk i kukavičluk nikada ne zaboravimo”, poručio je Orlić.

Zaključuje da je antisrpski projekat lažne države bio neuspešan, jer mu se današnja Srbija suprotstavila sa značajnim uspehom.

“Srbija koju predvodi Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka potpuno drugačija od one iz 2008. godine, pokazala je da ume da zaštiti svoje interese, pokaže da ima kičmu i izbori se za svoj narod. Ta država sprovodi politiku kojom je tzv. Kosovo sprečeno u nameri da postane član brojnih međunarodnih organizacija, politiku kojom je do sada povučeno 18 priznanja tzv. Kosova, državni interes zaštićen je u UN, a srpskom narodu na KiM obezbeđena podrška kao nikada ranije”, naveo je Orlić, te poručio da je reč o politici narodnog jedinstva i sloge, kojom je konačno obezbeđeno da se glas Srbije poštuje i da svima u svetu postane jasno da bez Srbije niko više ne može da odlučuje o Kosovu i Metohiji.

Konačno, kaže Orlić, to je politika dijaloga i borbe za kompromis, racionalna i mudra, ona koja pažljivo gradi ekonomske interese, strpljivo jača svoje pozicije i čuva mir i sebi, i drugima.

“To je politika pobeda, umesto poraza. Politika samopoštovanja i borbe za rezultat, koju je ustanovio lično Aleksandar Vučić, i kojoj podršku daje apsolutna većina naroda u Srbiji danas. I potpuno je jasno zašto je ta podrška najubedljivija upravo – na Kosovu i Metohiji”.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments

Pročitaj još