Jovanov: Što se grbo rodi, vreme ne ispravi

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Milenko Jovanov ocenio je danas da je Srbija ozbiljnom, odgovornom i promišljenom politikom iz korena promenila i ojačala svoju poziciju kada je u pitanju Kosovo.

Jovanov kaže da se “na primeru samoproglašene i lažne države Kosovo najbolje potvrđuje maksima koja potiče iz rimskog prava, a koju je Valtazar Bogišić uobličio na srpskom – što se grbo rodi, vreme ne ispravi”.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući odlučnoj i odgovornoj politici, pre svega predsednika Srbije Aleksandra Vučića, danas čak četiri petine čovečanstva živi u državama koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

“Ozbiljnom, odgovornom i promišljenom politikom, Srbija je iz korena promenila i ojačala svoju poziciju. Nakon godina u kojima su predstavnici Srbije molili strance da ih oslobode balasta Kosova i nakon neodgovornih poteza direktno na štetu Srbije i njenih interesa danas Srbija vodi politiku koja je zasnovana na realnom sagledavanju situacije, svih prednosti i opasnosti i spremnošću na upornu i strpljivu borbu”, ocenio je Jovanov u saopštenju koje je informativna služba SNS dostavila medijima.

Jovanov dodaje da je zahvaljujući takvoj politici 18 zemalja povuklo priznanje Kosova, a da istovremeno nije bilo ni jednog novog priznanja.

Posledica je i to što je danas Srbija prepoznata kao ozbiljan i kredibilan partner, dok se na političare u Prištini sve češće gleda kao na razmažena derišta, koja su spremna da naprave haos, ako im nešto nije po volji.

Izvor Tanjug/Kosovoonline

Comments

Pročitaj još