Reakcije na pretnje porodici predsednika Srbije

Uređivački kolegijum RTV STUDIO B, najoštrije osuđuje poslednje izjave mržnje i pretnje članovima porodice predsednika Aleksandra Vučića. Na žalost, deo srpske opozicije iz čijih redova i potiče osoba koja je objavila gnusni komentar na račun maloletne ćerke predsednika Vučića, već duže vreme čitavu svoju komunikaciju gradi na govoru mržnje. Da su u vređanju i porukama nasilja prešli sve granice, svedoči činjenica da  im meta nije samo Aleksandar Vučić već njegova porodica i što je najstrašnije njegova deca.   Apelujemo na celokupnu srpsku javnost da osudi ovakve napade na decu, jer je neverovatno da u 21. veku nekome padne na pamet da društvene mreže zloupotrebljava za širenje čiste mržnje ne samo prema političkom neistomišljeniku, već i prema njegovoj deci. 

Menadžment RTV Pančevo i Dunav Televizije šokiran je najnovijim uvredama, pretnjama i izlivima mržnje koje su upućene ćerki predsednika Aleksandra Vučića i najoštrije osuđujemo ponašanje tzv. opozicije predvođene Obradovićem i Đilasom. Podmukli i prostački istupi ove propale grupe interesdžija i lopova iz nedelje u nedelju podižu lestvicu užasne mržnje usmerene ka predsedniku Vučiću i članovima njegove najbliže porodice. U svojoj nemoći i bednosti, Obradović, Đilas, Jeremić, Trifunović i ostali iz Saveza za propast Srbije, ispoljavaju svoje najgore misli zloupotrebljavajući društvene mreže i ne prestaju sa uvredama i pretnjama koje se upućuju predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici. Još jednom pozivamo celu srpsku javnost da osudi ovakve grozote koje se svakodnevno upućuju predsedniku i njegovoj porodici, a nadležne organe i strukovna udruženja da pod hitno reaguju i osude i procesuiraju ovakve izlive mržnje upućene porodici Vučić.

Novosadska televizija najoštrije osuđuje skandalozan napad na ćerku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Govor mržnje, koji deo srpske opozicije već dugo koristi kao jedini oblik komunikacije, ovom poslednjom monstruoznom izjavom upućenom na račun  predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice, podignut je na zastrašujuć nivo. Jedini razuman odgovor na ovu najnoviju poruku nasilja i pretnju članovima porodice predsednika Srbije može biti oštra i bezrezervna osuda, koja se očekuje ne samo od najšire javnosti, svih ljudi zdravog razuma, ali i adekvatnu reakciju nadležnih službi. 

Izvor: Saopštenja

Comments

Pročitaj još