• Početna>
  • Vesti>

Uhapšen Srbin po međunarodnom nalogu Nemačke, opljačkana prodavnica u Mitrovici

Srpski državljanin uhapšen je juče u podne, u selu Brasaljce u Gnjilanu, na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji je izdala Nemačka.

U saopštenju Kosovske policije navodi se, da je privedenom licu određen 48h pritvor.

Šta se stavlja na teret uhapšenom Srbinu, novinari portala KoSSev nisu uspeli da saznaju od portparola Kosovske policije za region Gnjilane, Ismeta Hasanija. Hapšenje nije izvršeno od strane policajaca gnjilanskog regiona, tvrdi Hasani, te je naveo da je za slučaj nadležna direkcija u Prištini, jer se najverovatnije radi o hapšenju na administrativnom prelazu. Selo Brasaljce nalazi se u blizini administrativnog prelaza Bela Zemlja.

Teška krađa u Mitrovici

U Severnoj Mitrovici, juče se dogodila teška krađa kada su, prema rečima oštećenog Albanca S. D. (1967), nepoznata lica opljačkala njegovu prodavnicu u ulici Knjaza Miloša.

Istražna jedinica je izašla na teren i utvrdila da su nepoznata lica upotrebila tvrdi predmet kako bi razbili katanac, potvrdio je za KoSSev portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Prema rečima S. D. ukradeni su mu ručni satovi, mašinice za šišanje, kožni novčanici u vrednosti od 3.000 evra.Nadležni tužilac je naložio da se slučaj klasifikuje kao teška krađa i da se nastavi istraga.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još