• Početna>
  • Vesti>

Studenti sa domaćinima na Kosovu obišli manastir Banjsku, Rajsku banju i Gazivode

Nakon obilaska Kosovske Mitrovice, Studentskog doma, mosta na Ibru i Fakulteta tehničkih nauka, 150 studenata i postdiplomaca sa univerziteta u centralnoj Srbiji, okupljenih oko fondacije “Za srpski narod i državu” sa svojim domaćinima i zamenikom direktora Kancelarije za KiM Dušanom Kozarevim, obišli su danas i manastira Banjsku i tamo se upoznali sa drevnom zadužbinom Kralja Milutina.

Pošto su obišli manastir Banjsku, studenti i postdiplomci , u društvu predstavnika Kancelarije za KiM obišli su i kompleks Rajske banje, nedavno rekonstruisano banjsko lečilište. Ovaj kompleks se još dorađuje ali ozbiljno već sada po kvalitetu vode i usluga može da parira najboljim banajama u regionu.

Nakon obilaska banje i manastira uputili su se prema jezeru Gazivode i Centru za zaštitu životne sredine i volontere u opštini Zubin Potok.

“Drago mi je što ste ovde jer ćete sada imati potpuno drugačiju percepciju Kosova i Metohije nego do sada. Mnogi od vas će postati uspešni, neki će voditi našu državu i veliko nam je zadovoljstvo što ste došli”, rekao je pozdravljajući goste predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović.

“Budite jaki, ponosni. Ne dopustite da vam iko oduzme ono što jeste i jesmo kao narod”, dodao je Vulović.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još