• Početna>
  • Vesti>

Osmani: Iskustvo Bugarske važno za Kosovo u integracionim procesima

Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani danas je primila ambasadora Bugarske na Kosovu Hrista Gudjeva sa kojim je razgovarala o dosadašnjoj saradnji Kosova i Bugarske, saopšteno je iz kabineta predsednice Skupštine Kosova.

Ambasador Gudjev je čestitao Osmani na izboru za predsednicu Skupštine Kosova, naglašavajući važnost što je na čelo važne institucije izabrana žena.

Na sastanku je potvrđena spremnost Bugarske da dalje produbljuje saradnju na nivou lokalnih i centralnih institucija, saradnju u oblastima obrazovanja, kulture, umetnosti i kulturnog nasleđa.

Usaglasili su se da osim geografske blizine i zajedničkih vrednosti ka zapadnoj orijentaciji, Kosovo i Bugarska imaju mnogo zajedničkih izazova, tako da je značaj takvog partnerstva više nego potreban.

Ambasador je pružio podršku Bugarske za reforme od strane novih institucija, proces liberalizacije viza za građane Kosova i stvaranje mogućnosti za slobodu kretanja, kao i parlamentarnu saradnju, sa posebnim naglaskom na pružanju razmene iskustava u procesu evropskih i evroatlanskih integracija.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još