Srpska lista najoštrije osuđuje hapšenje Zarića

Srpska lista najoštrije osuđuje neosnovano hapšenje povratnika Žarka Zarića iz Istoka, koga je kosovska policija uhapsila u porti crkve nakon služenja liturgije.

Hapšenje Zarića, koji je pre tri godine odlučio da se vrati na svoje imanje, je isključivo motivisano političkih pobudama kako bi se sprečio povratak nasilno proteranih Srba sa Kosova i Metohije.

Iako je Žarko Zarić prošao sve provere kosovskih organa u prethodnom periodu, to nije stajalo na putu kvazi pravosudnom sistemu da ovog poštenog čoveka hapsi i maltretira.

Ponavljamo po ko zna koji put da je stanje u kome Srbi moraju da dokazuju nevinost, umesto da tužilaštvo mora da dokaže njihovu krivicu, mora prestati jednom za uvek.

Kao predstavnici srpskog naroda uvek ćemo podržati postupke koji će procesuirati odgovorne za zločine bez obzira na nacionalnost počinilaca ili žrtava, ali hapšenje nevinih ljudi i maltretiranje njih i njihovih porodica nije način da se zadovolji pravda već je put bez povratka u još veću nepravdu. Zato očekujemo da međunarodna zajednica najhitnije reaguje na represiju koja se vrši nad nedužnim ljudima.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments

Pročitaj još