Otvoreno javno parkiralište u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić je danas sa direktorom Direkcije za stambeni i poslovni prostor pustio u rad i predstavio novo javno parkiralište, koje je osposobljeno kako bi se u tom delu grada, donekle rešio problem parkiranja vozila.

“Osim što se bavi opštim interesima građana Privremeni organ opštine je u obavezi da brine o saobraćajnom kolapsu koji je evidentan u gradu. Sa Direkcijom za stambeni i poslovni poslovni prostor uspeli smo da uredimo ovu površinu kao javni parking koji će biti na usluzi pre svega građanima. Vodili smo računa da on bude funkcionalan , za potrebe građana a i da u buduće osposobimo još površina kako bi se rešio problem parkiranja u gradu. Moramo da vodimo računa i o zelenim površinama u gradu i očuvanju životne sredine, ali i da rešavamo probleme parkiranja, izgradnjom parkinga i javnih garaža. Za sada imamo dve koje funkcionišu, a biće ih još, jer se pokazalo da su nedovoljne. Otvaranjem ovog parkinga otvorili smo prostori za nova dva radna mesta tako da je sve ovo od višestrukog značaja za opstanak na prostoru Kosova i Metohije, rekao je Spirić .

“Privremeni organ Opštine Kosovska MItrovica daje svoj maksimum kako bi problem parkinga rešio i koliko toliko ublažio s obzirom da taj problem datira već godinama unazad. Ovo je treće javno parkiralište u gradu pored dve javne garaže koje uspešno funkcionišu već dve i po godine.

Što se ovog parkinga tiče nalazi se na dobroj lokaciji , tačnije na uglu ulica Knjaza Miloša i Lole Ribara gde je često velika gužva zbog blizine škola i fakulteta. Parkiralište ima 30 parking mesta, radiće 24 sata uvek u prisustvu zaposlenog lica. Obezbeđeno je osvetljenje i video nadzor. Za sada ćemo raditi po principu dve tarife, naplate po satu i dnevnog zakupa. Cena parkinga je 40 dinara po započetom satu ili 240 dinara po danu” rekao je Dušan Dimitrijević direktor Direkcije za poslovni i stambeni prostor.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još