• Početna>
  • Vesti>

Spirić u poseti Zavodu za javno zdravlje KM: Dobrobit građana – naš zajednički cilj

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić posetio je danas Zavod za javno zdravlje Kosovska Mitrovica, i tom prilikom sa rukovodstvom ove zdravstvene ustanove, razgovarao o  projektima i aktivnostima koje će lokalna samouprava i ova zdravstvena ustanova u narednom periodu zajednički realizovati.

„Naš zajednički cilj je dobrobit  građana Kosovske Mitrovice. Realizovaćemo niz projekata, ali ono što je najvažnije jesu državne institucije i mi ćemo, naravno u saradnji sa Kancelarijom za KiM i Vladom Srbija nastaviti da jačamo i Higijenski zavod, ali i ostale zdravstvene institucije“ rekao je Spirić.

 Spirić je podsetio da je samo u prethodnoj godini, Vlada Srbije u mitrovački Zavod za javno zdravlje, uložila 17 miliona dinara, pre svega u laboratorijsku aparaturu.

Prema njegovim rečima, država Srbija će i u narednom periodu ulagati u svoje institucije na području Kosova i Metohije.

Direktor Zavoda za javno zdravlje u Kosovksoj Mitrovici prof. Dr Miloš Mirković  zahvalio je predsedniku Privremenog organa na poseti i ponuđenoj materijalnoj podršci.

„ Mi smo tu da pomognemo sa našim kadrom, a oni će nam pomoći materijalnim sredstvima, koliko mogu, u zaštiti životne sredine ali i u rešavanju gorućeg  problema za našu omladinu, a to je narkomanija“ rekao je Mirković.

 Dr Mirković je napomenuo da je ovdašnji Zavod za javno zdravlje apsolutno spreman, da u slučaju sumnje na korona virus reaguje, u saradnji sa Infektivnom klinikom KBC-a Kosovska Mitrovica i Instituom za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ u Beogradu.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još