Tači: Grenel radi odličan posao


Kosovski predsednik Hašim Tači kritikovao je Ervopsku uniju i pohvalio americkog predsednika Donalda Trampa zbog pažnje koju njegova administracija posvecuje rešavanju spora izmedu Kosova i Srbije.
Kako prenosi Kosovo onlajn, Tači je u emisiji “A Show” na prištinskoj televiziji T7 rekao da specijalni izaslanik za dijalog izmedu Kosova i Srbije, Ričard Grenel radi odličan posao.

“Ono što drugi nisu uradili za 20 godina, Grenel je to uradio za nekoliko meseci”, rekao je Tači, navodeći da je “EU je izdala Kosovo, naročito za liberalizaciju viza”.

On je ocenio da je Kosovo ispunilo sve svoje obaveze i standarde za liberalizaciju viza. a da to EU nije uvažila, čime je nepravedno kaznila građane Kosova.

Tači: Dijalog s Vučićem neizbežan

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je sinoć da je dijalog s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem neizbežan, jer je njega izabrao srpski narod.

Kako prenosi Kosovo onlajn, u emisiji “A Show” na prištinskoj televiziji T7, govoreći o u dijalogu između Beograda i Prištine, govorio i o odnosima s Vučićem i istakao da je dijalog s njim neizbežan.

“Njega je izabrao srpski narod”, poručio je Tači.

On je, međutim, ocenio i da se Srbija ponaša neprijateljski prema Kosovu, ali je dodao je potrebno više gledati u budućnost.

Izvor Dnevnik

Comments

Pročitaj još