Kosovska Mitrovica dobija novu kružnu raskrsnicu


Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić sa saradnicima sastao se u JP “Direkcija za građevinsko zemljište i puteve” sa direktorom Zoranom Mitrovićem i zaposlenima.

 U okviru paketa mera pomoći građanima u Kosovskoj Mitrovici naš zadatak jeste da osnažimo i timski radimo sa našim javnim preduzećima i direkcijama, rekao je Spirić.

 Zahvaljujući državi Srbiji, Kancelariji za Kosovo i Metohiju, a na osnovu zaključaka Vlade Srbije i inicijative predsednika Aleksandra Vučića, definisani su projekti koji će biti realizovani u ovoj godini. Najavio je da će Kosovska Mitrovici biti u ovoj godini veliko gradilište.

“U iznosu od 6.210,000 dinara počinjemo sa izgradnjom kružnog prelaza, raskrsnice, u ulici Kralja Petra i Knjaza Miloša i time ćemo uspeti da obezbedimo sigurnost u saobraćaju” rekao je Spirić, navodeći da su prioriteti i  zatvaranje udarnih rupa, javna rasveta, zaštita životne sredine, ekologija i raščišćavanje zauzetih javnih površina. “Uspećemo da u Kosovskoj Mitrovici imamo više parkova i zelenila, rekao je Spirić.

 Direktor JP” Direkcija za građevinsko zemljište i puteve” zahvalio se predsedniku Privremenog organa istakavši da imaju veoma blisku saradnju i da će Direkcija sa svojim saradnicima i ove godine biti na terenu, jer počinje građevinska sezona.

“Delokrug rada je održavanje komunalnih objekata u Kosovskoj Mitrovici. Mi smo servis građana i trudićemo se 150 posto da građanima izađemo u susret što se tiče svih onih delatnosti za šta je direkcija tu, a to je javna rasveta, parkovske površine, putevi, horizontalnai vertikalna signalizacija i sve one stvari koje se tiču rada Direkcije” istakao je Mitrović.

Dodao je da su sa predsednikom Privremenog organa razgovarali o rešavanju kružne raskrnice, koja je ističe veoma bitna za bezbednost i ubrzavanje saobraćaja u Kosovskoj Mitrovici u ulicama Kralja Petra i Knjaza Miloša. “Takođe smo razgovarali o nekim alternativnim putevima, kako bi se povećao protok saobraćaja u gradu Kosovska Mitrovica, jer imamo dosta građana, vozila, o nekim parkovima, rasveti i svim ostalim stvarima koji se tiču bezbednijeg, boljeg I kvalitetnijeg života u Kosovskoj Mitrovici” istako je Mitrović.

Predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić danas je razgovarao i sa zaposlenima u ovom javnom preduzeću, o njihovim potrebama, problemima i planovima u 2020.godini.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još