• Početna>
  • Vesti>

Đurić: Srpska lista neće podržati formiranje kosovske vlade

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srpska lista neće glasati za podršku formiranju vlade u Prištini. Istakao je da to ne znači da neće razgovarati s političkim predstavnicima Albanaca u južnoj srpskoj pokrajini.

Marko Đurić je, nakon sastanka premijerke Srbije Ane Brnabić s političkim predstavnicima Srba na KiM, kazao da je ta odluka doneta imajući u vidu činjenicu da su u prethodnom periodu privremene prištinske vlasti na fundamentalan način izneverili poverenje Srba i njihovih predstavnika, ali i gazila prava srpskog naroda.

Kako je naveo, istovremeno će Srpska lista nastaviti da sprovodi mandat sa ciljem da se snažno bori na svakom koraku za interese srpskog naroda, da spreči otimanje imovine i srpskih svetinja na KiM.

“Iako Srpska lista neće podržati ovu vladu, to ne znači da neće razgovarati s predstvanicima Albanaca na KiM, i to sa ciljem zaštite našeg naroda i da se normalizuju odnosi”, kazao je Đurić.

Dodao je da su na današnjem sastanku dogovorili i da će srpski politički predstavnici na KiM sve svoje odluke o učešću u privremenim prištinskim instuticijama donositi uz konsultacije s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, Kancelarijom za KiM i Vladom Srbije.

Izvor: RTS

Comments

Pročitaj još