Dušan Kozarev u Štrpcu i selima Vrbeštice i Sušiće

U sklopu obilaska srpskih sredina na Kosovu i Metohiji zamenik direktora Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev boravio je u Sirinićkoj Župi i razgovarao sa političkim subjektima ove šarplaninske Opštine.

Kozarev je istakao da će Srbija nastaviti da kroz razne programe pomaže srpski narod na KiM obezbeđuje bolje uslove života i ostnak na ovim prostorima.

“Para će biti za razvojne projekte, za socijalna davanja, za plate, za nova zapošljavanja, za nove individualne i društveno značajne projekte, za infrastrukturu, za crkve, manastire, za obnovu naših kulturno-istorijskih spomenika, za bolji šivot naših građana. Ono što je jako bitno kada imamo takvu situaciju i kada imamo tu vrstu očekivanja og godine, na čijem smo početku, suočavamo se sa ogromnim poslom koji je pred nama na tom planu. Pripremamo kapacitete za sve ono što nam prdstoji u realizaciji podsticaja za naredni period, a sa druge strane da ono, kada se pogledamo u oči, i stavimo ruku na srce ima određenih manjkavosti u funkcionisanju sistema na ovom prostoru. Mi moramo da budemo bolji, pre svega prema malom običnom čoveku. Ti ljudi će biti zbrinuti tako da na elementarnom nivou crvene linije standarda života nađeg čoveka na KiM bude krov nad glavom, hrane, odeće, obuće, školovanja, zdravstvene nege. Kada su najmlađi i omladina u pitanju dogovorili smo se da maksimalno inteziviramo napore, da njima posvetimo najveću moguću pažnju u periodu koji predstoji”, rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev.

U Štrpcu i selima Vrbeštice i Sušiće Kozarev je obišao porodicu samohrane majke Dragane BOžanić, Bobana Đorđevića, i domaćinstvo Aleksandra Milenkovića.

“Potrebnam je je traktor da bi smo mogli da obrađujemo zemlju, suprug ponekad radi kada imamo posla, živimo od socijalne pomoći i dečijeg dodatka”, rekla je Radojka Đorđevic iz sela Vrbeštica.

Aleksandar Milenković iz sela Sušice zahvalan je Državi Srbiji i Kancelariji za KiM što su došli da vide gde oni žive i šta rade.

“Hvala im na pomoćin na svemu, spisak je dugačak,za rasad malina, borovnica,..”,Rekao je Milenković.

Dušan Kozarev obišao je i objekat PU “Šarsko lane” u Jažincu izgrađenom sredstvima Vlade Srbije.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još