• Početna>
  • Vesti>

Aleksandar Spirić obišao Direkciju za stambeni i poslovni prostor

Predsednika Privremenog organa Kosvka Mitrovica obišao je danas Direkciju za stambeni i poslovni prostor u Kosovskoj Mitrovici i sa direktorom, Dušanom Dimitrijevićem govorio o dosadasnjim rezultatima i intenziviranju aktivnosti.

Spirić je istakao da “za gradjane Kosovske Mitrovice jako je bitno i važno da sve insituacija budu na raspolaganju i da funkcionišemo punim kapacitetom. Nama je zadovoljstvo što pre svega Direkcija za stambeni i poslovni prostor u svakom pogledu funkcioniše i obilazi građana tako što im na kompletan načini i pravim merama pomaže kroz adaptaciju, saniranje i u tim stambenim jedinicama gde oni žive direkcija sa svojim timom na brz i efikasan način uspeva da te probleme prevaziđe i reši. Intezitet rada mora da bude još veći i upravo cilj današnje posete jeste dogovor da budemo zastupljeni i vidljivi gotovo u svakom doma jer zajednički interes jeste boljitak svih građana u Kosovskoj Mitrovici.  Samo zajednički, složno možemo mnogo da ostvarimo bolje i pozitivne rezultate, a pokazatelja svega toga jeste da imamo državu iza sebe, a državne institucije koje su u Kosovskoj Mitrovici moraju da daju svoj maksimalni doprinosi očuvanju institucija a pre svega očuvanje i opstanak srpskog naroda na prostor Kosova i Metohije”.

Dušan Dimitrijević je naveo da se trude da posao obavljaju najbolje što mogu, onoliko koliko su u mogućnosti da svako pojedinačno daje maksimalni doprinos u realizaciji radnih zadataka.

Takodje je navei i problem vezan za naplatu kirije za koji kaže “to i nije problem ali se stvara gde ljudi odnosno naši korisnici stanova smatraju da to možda nije potrebno. Potrebno je to nije klasična kirija, zapravo to je zajednički doprinos da sutra pomognem nekom drugom da bi mogao da dobije stan ili jednostavno  neke ugrožene ljudima da u nekom smislu pomognemo. Mi smo zasada od avgusta meseca prošle godine ovim projektom naplate kirije odnosno odlukom opštine koja je doneta jula meseca 2018 godine uspeli da ostvarimo dobar prihod i taj prihod je transparentan i to je ono što je najbitnije.  Taj novac će biti utrošen  samo za ono što je odluka opštine i jednostavno da se potroši za kupovinu nekog drugog objekte, placa ili nešto slično. U svakom trenutku je vidljivo i svako ko ima želju  može da se upozna sa svim onim što mi radimo a mi ćemo se potruditi da i u narednom periodu  našim korisnicima omogućimo što kvalitetnije i ugodniji život”.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još