Kurti razgovara sa Srpskom listom

Mandatar za formiranje nove Vlade Kosova, lider pokreta Samoopredeljenje, Albin Kurti, sastaće se danas, 30. januara, sa predstavnicima Srpske liste, u sklopu pregovora o formiranju nove vlade Kosova.

Kako je za Radio Slobodna Evropa (RSE) saopšteno iz tog pokreta, Kurti će sa njima razgovarati o vladajućem programu, naročito u oblastima koje utiču na život srpske zajednice na Kosovu.

Navodi se da će se takođe diskutovati o Kurtijevim predlozima koji se tiču rukovodioca ministarstva kojim će upravljati, kako Ustav predviđa, neko iz srpske zajednice.

Rečeno je da će se Kurti sastati i sa predstavnicima ostalih manjinskih zajednica u Skupštini Kosova.S

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti sledeće nedelje mora da predstavi Skupštini novi sastav vlade. Pregovori sa Demokratskim savezom Kosova, bez čijih glasova ne može da formira vladu, još uvek nisu urodili plodom.

Kurti je ranije izjavio da bi Srpsku listu radije video u opoziciji, a da bi sarađivao sa srpskim političarima koji priznaju Kosovo “za razliku od onih u Beogradu koji pritiskaju Srbe na Kosovu i koji bi želeli da postanu dirigenti u našim unutrašnjim poslovima”.

Izvor Radio Slobodna Evropa

Comments

Pročitaj još