• Početna>
  • Vesti>

Dačić: Interesovanje za prava srpskog naroda i SPC nije mešanje

Srbija se ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, to je uopšte ne interesuje, jedino što je interesuje jesu prava i položaj srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dodajući da je zvanična politika Crne Gore da su Srbi remetilački faktor, koji ugrožava navodno njihovu nezavisnost.

Dačić je to rekao komentarišući izjavu ministra spoljnih poslova Crne Gore Srđana Darmanović koji je rekao da Crna Gora ne vodi antisrpsku politiku i da Dačić to dobro zna, već da vodi onu politiku koja je u korist Crne Gore, da su protesti zbog Zakona o veroispovesti demokratija i da se Srbija na različite načine meša u te stvari.

Dačić: Napredak Srbije ka EU nije srazmeran rezultatima reformi

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivice Dačića izjavio je večeras da je, uprkos činjenici da je preduzela opšte i korenite reforme društva i države, kako bi se prilagodila vrednostima, načelima i pravilima na kojima počiva EU, Srbija otvorila tek polovinu od ukupnog broja pregovaračkih poglavlja.

U toku 2019. godine otvorena su samo dva pregovaračka poglavlja sa EU, pa se nameće zaključak da napredak u našim evropskim integracijama nije srazmeran rezultatima reformskog procesa, rekao je Dačić na prijemu koji je organizovala Ambasada Grčke povodom predstojeće Ministarske konferencije “Od Soluna do Zagreba”.

Izvor Tanjug

Comments

Pročitaj još