• Početna>
  • Vesti>

Zamenik i pomoćnici direktora Kancelarije za KiM nastavljaju posete srpskim sredinama na KiM

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev i pomoćnici direktora Petar Petković, Dejan Pavićević, Dušan Jovović, Dušica Nikolić i Borislav Tajić, nastavljaju sutra radnu posetu Kosovu i Metohiji.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev održaće u Novom Brdu sastanak sa predsednikom i članovima Privremenog organa ove Opštine i direktorima škola, obdaništa, javnih preduzeća.

Nakon sastanka Kozarev će u zaseoku Manuta obići socijalno ugroženu porodicu Siniše Jovića.

Predviđen je obilazak Narodne kuhinje u Prekovcu i uspešne poljoprivredne porodice Dragana Vasića.

Posetu opštini Novo Brdo Kozarev će završiti obilaskom socijalno ugroženih porodica Simijonovića i Denić iz Straže.

Kasno po podne u Šilovu Kozarev će posetiti porodicu Zvonimira Petrovića, kojoj je Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbedila sredstva za izgradnju nove kuće.

Kozarev će u sali Kulturno prosvetnog centra „Božidar Mitrović Šandor“ u Šilovu održati sastanak sa društveno-političkim subjektima ovog mesta.

Posetu Šilovu Kozarev će završiti obilaskom socijalno ugrožene porodice Velibora Stojanovića i porodici uspešnog poljoprivrednika Bobana Stojanovića, kome je Kancelarija za Kosovoo i Metohiju pomogla u poljoprivrednoj mehanizaciji.

Pomoćnik direktora Petar Petković održaće u Vrbovcu sastanak sa članovima Privremenog organa, načelnikom Kosovsko-pomoravskog okruga Radovanom Stojkovićem, direktorima škola i Centra za socijalni rad.

Petković će obići Osnovnu školu „Marko Rajković“ i Srednju tehničku školu, koje se nalaze u istoj zgradi u Vrbovcu. Predviđena je i poseta porodici Dalibora Krčmarevića u ovom mestu, koja se bavi stolarskom proizvodnjom.

U Grnčaru Petar Petković posetiće porodicu Gvozdena Stanojevića kome je izgrađena kuća donacijama, koje je obezbedila Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Predviđena je i poseta lokaciji na kojoj će se graditi fabrika mineralne vode i banjsko lečilišta i poseta crkvi Sv. Nikole

U Binaču Petković će posetiti socijalno ugroženu porodicu Milosava Đurića i crkvu Sv. Petke u Vitini.

U Mogili predviđen je obilazak porodica Negovana i Gorana Bocića i Radeta Đurića, koje su prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije. Na kraju posete Mogili Petković će obići socijalno ugroženu porodicu Saše Simića.

Nakon obilkaska crkve Sv. Petra i Pavla u Klokotu Petar Petković će posetiti socijalno ugrožene porodice Bobana Vesića i Jadrana i Nebojše Spasića

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i Dušan Jovović obići će u Prizrenu manastir Sv. Arhangela i u manastirskom konaku održati sastanak sa članovima Privremenog organa Opštine Prizren i načelnikom Prizrenskog okruga Jovicom Budurićem.

U selu Novake planirana je poseta porodicama Branimira Gligorijevića, Spase Andrijevića i Zvonka Đorđevića, koje su prema Programu za razvoj poljoprivrede Vlade Republike Srbije – Kancelarije za Kosovo i Metohiju dobile podsticaj u vidu poljoprivredne mehanizacije i sadnica.

U Uroševcu Pavićević i Jovović obići će crkvu Sv. Cara Uroša, nakon čega će se u parohijskom domu sastati sa predsednikom i članovima Privremenog organa ove Opštine.

Planirana je poseta i povratničkim mestima Srpski Babuš i Babljak. Tom prilikom pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i Dušan Jovović razgovoraće sa povratnicima u ovim mestima i bliže se upoznati sa problemima sa kojima se meštani svakodnevno susreću.

U Zubinom Potoku pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić održaće sastanak sa predsednikom i članovima Privremenog organa ove Opštine.

Nakon sastanka Nikolić i Tajić će obići socijalno ugrožene porodice u opštini Zubin Potok.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još