• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM sutra nastavljaju posetu Kosovu i Metohiji: Predviđeni brojni sastanci i obilasci

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju nastaviće sutra, 29. januara posetu Kosovu i Metohiji. Pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković posetiće opštinu Obilić.
U 11 sati Petković će obići Osnovnu školu „Dositej Obradović“ u Crkvenoj vodici i učenicima podeliti svetosavske paketiće.

U 11:30 sati Petar Petković će se u zgradi Opštine u Plemetini sastati sa sekretarom i članovima Privremenog organa Opštine Obilić i načelnikom Kosovskog upravnog okruga Srđanom Petkovićem.
U 12 sati predviđen je sastanak sa direktorima predškolske ustanove, osnovnih i srednjih škola i javnih preduzeća i ustanova

U 12:30 sati Petković će obići socijalno ugrožene porodice na teritoriji opštine Obilić: porodice Daliborke Banjac, Miloša Veselinovića i Redžepa Kurtešija iz Plemetine i porodicu Miloša Kuzmanovića iz Babinog Mosta.

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i Dušan Jovović posetiće u 12 sati manastir Visoki Dečani.
Nakon posete manastiru Pavićević i Jovović će se u manastirskom konaku sastati sa predsednikom i članovima Privremenog organa Opštine Dečani.
Medijima je omogućeno snimanje i fotografisanje početka sastanka. Nakon sastanka predviđene su izjave za medije.

Na kraju posete Dečanima, Dejan Pavićević i Dušan Jovović će obići domaćinstvo Boška Ćirića (u centru mesta), jedinog povratnika, koji je i član Privremenog organa Opštine Dečani.

U 14:30 sati pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dejan Pavićević i Dušan Jovović obići će manastir Uspenja Presvete Bogorodice u centru Đakovice i dve monahinje, jedine preostale Srpkinje u ovom mestu.
Nakon obilaska manastira Pavićević i Jovović će obići i srpsko groblje u Piskotama, koje je očišćeno sredstvima koje je obezbedila Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić u 10 sati u Kosovskoj Mitrovici, sa predsednikom Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandrom Spirićem i direktorom Direkcije za stambena i imovinska pitanja Dušanom Dimitrijevićem započeće obilazak socijalno ugroženih porodica na teritoriji ove opštine: porodicu Radeta Nedeljkovića i Svetislava Stojanovića iz Kosovske Mitrovice i Darka Stankovića iz Suvog Dola.

U 11:15 sati u Suvom Dolu kod škole, predviđen je razgovor sa meštanima o prolećnoj setvi.

U 11:50 sati, na kraju posete opštini Kosovska Mitrovica, pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić obići će u Kolašinskoj ulici, stambenu zgradu „Crveni signal“ gde će sa nadležnima razgovarati o uređenju partera 4.

Izvor: Radio KM, saopštenje

Comments

Pročitaj još