Proslavljena školska slava Sveti Sava u Goraždevcu

Svetosavskom himnom i prigodnim kulturno-umetničkim programom, učenici i nastavnici u Goraždevcu, obeležili su školsku slavu Svetog Savu.

Obeležavanju slave, pored nastavnika, dece i roditelja, prisustvovale su monahinje manastira Pećka patrijaršija sa igumanijom Hritinom, monasi Visokih Dečana, predstavnici Privremenog organa opštine Peć, kao i predstavnici KFOR-a.

Svetosavsku priredbu u Goraždevcu svojim stihovima je upriličila Irina Černjavski Šantrić, slikarka i pesnikinja iz Peći.

„Svi mi koji smo rođeni pod ovim nebom i dugo godina živeli, nažalost, sad nismo vaši sugrađani, ali zemljaci jesmo još uvek. To ima jednu izuzetnu emotivnu satisfakciju i naboj. Kao što sam rekla, svakim korakom kad krenem ovamo, ja imam neko posebno uzbuđenje, kao kad se reka vraća svom izvorištu“, izjavila je Černjavski Šantrić za Radio Goraždevac.

Na kraju priredbe, monahinje iz Pećke patrijarsije i dečanski monasi, obradovali su goraždevačku decu bombonama i slatkišima, dok su prosvetni radnici za starije goste organizovali ručak na kome su pevale estradne zvezde Slobodan Rakić i Aleksa Radenković.

Izvor: Radio Goraždevac

Comments