• Početna>
  • Vesti>

Politički analitičar Fatmir Šeholi dobio poziv Specijalnog suda

Politički analitičar, Fatmir Šeholi , pozvan je od strane Specijalnog tužilaštva na saslušanje. Kako je sam potvrdio, odazvaće se pozivu, prenosi Kljan Kosova.

„Da tačno je da sam primio poziv Specijalnog suda. Tamo ću ići i braniti vrednosti i dostojanstvo Republike Kosovo u bilo kom svojstvu da sam pozvan“, poručio je Šeholi.

Na dodatno pitanje da li je pozvan u Hag u svojstvu osumnjičenog ili svedoka, Šeholi je rekao da će sve biti razjašnjeno u Hagu.

Šeholi je direktor Instituta za afirmaciju međuetničkih odnosa. Bio je i savetnik gradonačelnika Gračanice za vreme dok je ovu funkciju obavljao Branimir Stojanović, ali i savetnik za medije u ovoj opštini kada je gradonačelnik bio Vladeta Kostić. Šeholi je ujedno radio za novinsku agenciju Tanjug.

Osim Šeholija, da će se pojaviti u Hag potvrdio je i bivši poslanik u kosovskoj skupštini, sadašnji član Samoopredeljenja, Emruš Džemajlji (Emrush Xhemajli).

Specijalno tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. godine pa do danas, ispitalo je više stotina osoba. Prema navodima kosovskih medija, samo 250 bivših pripadnika „OVK“ je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja ove godine. Portal Kossev je objavio imena sto osoba koje su javno saopštile da su primile poziv za saslušanje od strane ove institucije.

Izvor Kossev

(foto Novosti)

Comments

Pročitaj još