• Početna>
  • Vesti>

Moleban u znak podrške crnogorskom narodu uz blagoslov Vladike Teodosija

U toku programa Svečane duhovne akademije posvećene Svetom Savi večeras u Mitrovačkom dvoru saopšteno je a kasnije je obraćajući se novinarima rekao i sam Vladika da će u sredu na severu Kosova biti održan moleban i litije u znak podrške Mitropoliji crnogorsko-primorskoj i vernicima u Crnoj Gori.

Moleban počinje pri Hramu Svetog Đorđa u Zvečanu u 16 časova u sredu,  29. januara a nakon toga krenuće litije od Zvečana do Kosovske Mitrovice odnosno Hrama Svetog Dimitrija.

Teodosije je pozvao i mlade i stare, ne samo iz Zvečana i Severne Mitrovice, već i drugih opština sa severa Kosova da se pridruže litiji i molebanu i tako iskažu podršku za očuvanje srpskih svetinja u Crnoj Gori – Ostroga, Cetinjskog manastira, Morače i drugih svetinja za koje je rekao da su posle toliko godina ugrožene.

“Nadam se u Boga da ćemo dostojno obeležiti litiju i moleban učiniti onako kako priliči, jer mi na KiM najbolje znamo šta znači imati svetinje, šta svetinje za nas znače i čime se mogu odbraniti – molitvom i predavanjem svetoj božijoj volji”, rekao je Teodosije.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još