• Početna>
  • Vesti>

Dačić za Borbu: Srbija puna crnogorskih kadrova, neka režim u Podgorici navede ime jednog Srbina na nekoj funkciji

Beograd, 16. decembra 2018. - Predsednik SPS Ivica Dacic na desetoj konferenciji gradske organizacije SPS Beograd u susret redovnom stranackom Kongresu. FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bk

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar inostranih poslova Ivica Dačić pozvao je vlasti u Crnoj Gori da javno saopšte ime i prezime jednog Srbina koji je na nekoj državnoj funkciji u toj zemlji.

“Neka crnogorske vlasti zvanično odgovore koliko Srba ima u državnoj administraciji, i kako to da Srba ima 29 odsto a u javnoj službi samo pet, šest ili kako optimisti kažu osam odsto? I kako se to zove ako nije diskriminacija? To mene zanima. A što se tiče slučaja Vinka Purića, čime oni to mene demantuju, to što radi u privatnoj firmi, i to posle sedam godina bez posla otkad je otpušten iz Ministarstva poljoprivrede. Uostalom, neka mi navedu jednog Srbina koji je na nekoj funkciji u Crnoj Gori, a ima ih 29 odsto, rekao je Dačić u ekskluzivnoj izjavi za Borbu.

Neprikladno bi bilo, dodaje on, da to poredi sa Srbijom, “gde gotovo ne možeš da nađeš nekog direktora ili rukovodioca a da nije iz Crne Gore”.

“I onda ja prebrojavam krvna zrnca. Pa kad vam krvna zrnca nisu važna što nema Srba u državnoj administraciji i javnoj službi?, pita Dačić.

Podsetimo, Dačić je pre par dana izjavio da svako ko se izjasni kao Srbin u Crnoj Gori dobije otkaz.

“To nisu priče, to je istina. Šef mog obezbeđenja koji je ovde prisutan je iz Belog Polja. Njegov brat je radio u Ministarstvu poljoprivrede u nekoj inspekciji, a kad se izjasnio kao Srbin, dobio je otkaz. Koliko ima takvih? – rekao je Dačić u toj emisiji.

Vlada Crne Gore reagovala je na ove njegove reči, i navela da je u pitanju “još jedna lažna vest plasirana protiv Crne Gore”.

Izvor: Borba.me

Comments

Pročitaj još