Održan pomen Oliveru Ivanoviću u Hramu Svetog Save

Povodom godišnjice od ubistva Olivera Ivanovića održan je pomen u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, simbolično u 8.15 časova, jer se u to vreme pre dve godine desilo ubistvo u Kosovskoj Mitrovici.

Pomenu je prisustvovala njegova supruga Milena Ivanović sa sinom Bogdanom, premijerka Srbije Ana Brnabić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, ministri Rasim Ljajić, Nebojša Stefanović, Branko Ružić, Goran Knežević, Zoran Đorđević, Mladen Šarčević, Nenad Popović, pomoćnik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, državni sekretar Veljko Odalović. 

Pomen je služio vikar patrijarha Irineja episkop Stefan.

Poštu ubijenom Ivanoviću odali su članovi porodice, prijatelji, ali i veliki broj građana.

U ime porodice, episkop Stefan zahvalio je svima koji su došli da odaju poštu Oliveru Ivanoviću, uz poruku da služenje današnjeg pomena pokazuje “da ne zaboravljamo naše ljude i da ih nikada nećemo zaboraviti”.

Kako je juče za Kosovo Onlajn rekla Ivanovićeva supruga Milena, voleo  je da odlazi u hram sa sinom Bodanom.

“To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom.

Ali, ovoga puta biće održan i pomen u kripti Hrama Svetog Save, a sa nama će biti svi prijatelji i svi naši dragi ljudi i na taj način ćemo obeležiti ovaj dan. To će postati tradicija – da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikada da ga zaboravimo”, napomenula je Milena Ivanović.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još